Laatste Nieuws

Vanwege de maatregelen m.b.t. het coronavirus dit jaar helaas geen clubkampioenschappen en KNHS wedstrijden. Hopelijk is het in 2021 weer mogelijk.

24-uurs wedstrijd 2019

Klik hier voor de uitslag van de 24-uurs wedstrijd 2019


Laatste nieuws: De 24-uurs wedstrijd gaat door op 14 en 15 juni 2019!

Klik hier om te lezen wat je allemaal mee moet nemen!


Als er voldoende aanmeldingen zijn, gaan we op 14 en 15 juni 2019 weer een 24-uurs wedstrijd organiseren. Voor velen is deze wedstrijd waarschijnlijk wel bekend, maar voor degenen die zich er niets bij voor kunnen stellen, volgt hier even wat uitleg. 

Zoals de naam al zegt, duurt deze wedstrijd maar liefst 24 uur, waarbij slapen niet is toegestaan! Voor degene die toch in slaap valt is de wedstrijd helaas voorbij… Maar wat moet je nu doen tijdens die 24 uur? Alle onderdelen van de wedstrijd hebben uiteraard met pony’s en paarden te maken, al ben je niet continu aan het paardrijden... De vorige keer dat we deze wedstrijd organiseerden (dat is inmiddels alweer vier jaar geleden) moesten de deelnemers onder andere twee dressuurproeven rijden, een parcours springen, samen met hun pony of paard een hindernisbaan afleggen, maar ook een knutselopdracht maken en een fietspuzzeltocht doen. Of deze onderdelen ook dit jaar weer deel uit maken van de wedstrijd blijft voor jullie geheim tot het begin van de wedstrijd op 18 september !

Elk wedstrijdonderdeel kent een winnaar en degene die de meeste onderdelen weet te winnen is de uiteindelijke winnaar van de 24-uurs wedstrijd. Om het nog wat moeilijker te maken moet iedereen een joker inzetten op een onderdeel waarvan hij of zij denkt die te gaan winnen. Een joker verdubbelt namelijk de punten. Zet je de joker dus in op een onderdeel dat je wint dan krijg je dus 2 punten (2 x 1). Word je echter laatste op het onderdeel waar je jouw joker op hebt ingezet, dan krijg je 2 x 25 = 50 punten (stel dat er 25 deelnemers zijn). De kans dat je nu nog hoog in de eindstand komt is natuurlijk niet zo groot, want degene met de minste punten wint…

Omdat 24 uur wakker blijven toch wel een hele inspanning is, hebben we als bestuur besloten dat de minimum leeftijd van de deelnemers 12 jaar is. Uiteraard adviseren we alle deelnemers om in de week voor de wedstrijd op tijd naar bed te gaan en zo mogelijk extra te slapen!

Dan nog iets over het minimum aantal deelnemers. Dit hebben we als organisatie vastgesteld op 24. Maar 24 is ook echt het absolute minimum! Waarom? De meeste onderdelen duren 2 minuten per deelnemer. Dit komt bij 24 deelnemers dus neer op 48 minuten. Omdat we ieder onderdeel plannen per uur, is er dus een ‘pauze’ van 12 minuten. Na een onderdeel valt de wedstrijd dus eigenlijk een beetje ‘stil’… Dit wordt als hinderlijk ervaren door zowel de deelnemers als de organisatie… Het is dus veel leuker als er meer dan 24 deelnemers zijn! Bovendien weten we uit ervaring dat er helaas op het allerlaatste moment altijd nog enkele deelnemers afvallen door ziekte of andere oorzaken…
Als vereniging en manege willen we graag deze wedstrijd organiseren, maar dan moet het wel de moeite waard zijn! 

Klik hier voor beelden van de 24-uurs wedstrijd die we bijvoorbeeld in 2015 hebben gehouden. 

Ben je na het lezen van dit verhaaltje en het bekijken van de foto’s enthousiast geworden geef je dan snel op! De lijst hangt op het ‘Pennybord’. Mocht je denken ’24-uur is me veel te lang, maar ik wil best wel een tijdje helpen bij een wedstrijdonderdeel’, neem dan even contact op met een van de bestuursleden of Laila. Hulp is altijd welkom!